Pyszne, pulchne racuszki w sam raz na śniadanko:)
Składniki:
-500 ml jogurtu naturalnego
-2 szklanki mąki pszennej
-2 jajka
-1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
-odrobina mleka (5-6 łyżek)
-2-3 kiwi
Wykonanie:
Mąkę, jogurt naturalny, jajka, mleko oraz proszek do pieczenia łączymy ze sobą w misce. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta. Następnie na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Łyżką nakładamy porcję ciasta, tworząc niewielkie racuszki. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Po usmażeniu racuchy osączamy na papierowym ręczniku. Kiwi obieramy, wkładamy do blendera, dodajemy 2 łyżki cukru, całość razem miksujemy. Następnie racuchy układamy na talerzu, polewamy sosem z kiwi. Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz