sobota, 23 czerwca 2012

Racuchy jogurtowe z sosem z kiwi

Pyszne, pulchne racuszki w sam raz na śniadanko:)

Składniki:
-500 ml jogurtu naturalnego
-2 szklanki mąki pszennej                                                                         
-2 jajka
-1/2 łyżeczki proszku do pieczenia                                                          
-odrobina mleka (5-6 łyżek)   
-2-3 kiwi
Wykonanie:
Mąkę, jogurt naturalny, jajka, mleko oraz proszek do pieczenia łączymy ze sobą w misce. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta. Następnie na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Łyżką nakładamy porcję ciasta, tworząc niewielkie racuszki. Smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Po usmażeniu racuchy osączamy na papierowym ręczniku. Kiwi obieramy, wkładamy do blendera, dodajemy 2 łyżki cukru, całość razem miksujemy. Następnie racuchy układamy na talerzu, polewamy sosem z kiwi. Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz