wtorek, 20 marca 2012

Rafaello

Pyszne ciasto dla miłośników kokosu.


Składniki:


-duża paczka herbatników
-200 g wiórek kokosowych
-1 opakowanie cukru waniliowego
-1 kostka masła roślinnego
-3/4 szklanki cukru
-1/2 l mleka
-2 płaskie łyżki mąki pszennej
-1 budyń waniliowy
-2 żółtka

Wykonanie:
Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym i 1/2 szkl cukru. Dodajemy mąkę, budyń i pół szklanki mleka, całość miksujemy. Resztę mleka gotujemy z pozostałym cukrem. Wlewamy zmiksowaną masę. Gotujemy, mieszając, aż zgestnieje, studzimy. Masło miksujemy dodająć po łyżce chłodnej masy budyniowej. Wsypujemy wiórki kokosowe ( część zostawiamy do dekoracji około 1/2 szklanki), mieszamy. Na dnie blaszki układamy warstwę herbatników, nakładamy na nie masę i powtarzamy czynności, aż do wyczerpania składników.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz