poniedziałek, 4 lipca 2011

Sernik na zimno z truskawkami

Składniki:
-4 sztuki serka homogenizowanego waniliowego
-2 łyżki żelatyny
-1 duża paczka okrągłych biszkoptów
-2 galaretki truskawkowe
-40dag truskawek
Wykonanie:
Tortownicę wykładamy biszkoptami. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do wystudzenia. Serki homogenizowane chwilę miksujemy, wlewamy przestudzoną żelatynę, ponownie chwilę miksujemy, aby serki połączyły się z żelatyną.Gotową masę wylewamy na biszkopty. Na masie układamy umyte i przekrojone na pół truskawki, całość wkładamy na kilka godzin do lodówki, aby masa z serków dobrze stężała. W tym czasie rozpuszczamy galaretki w 3 szklankach gorącej wody, odstawiamy do stężenia. Gdy galaretki będą już powoli tężeć, wylewamy je na masę z serków. Ponownie wstawiamy całość do lodówki, aby wszystko dobrze stężało. Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz