Składniki:
Naleśniki:
-2 szklanki mleka
-2 szklanki wody mineralnej
-mąką - tyle, ile zabiorą płyny
-odrobina oleju
-sól
-Farsz:
-1 kg pieczarek
-30 dag sera żółtego
-sól
-pieprz
-Panierka:
-2-3 jajka
-bułka tarta
Wykonanie: Naleśniki: podane składniki zmiksować ze sobą na jednolitą masę. Usmażyć naleśniki. Farsz: pieczarki oczyścić, dusić do miękkości na wolnym ogniu, doprawić solą oraz pieprzem. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wystudzone pieczarki wymieszać z żółtym serem. Następnie na naleśniki nakładać porcję farszu, zwijać na krokiety. Zwinięte krokiety obtaczamy w roztrzepanym jajku, panierujemy w bułce tartej. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz