środa, 16 maja 2012

Roladki z piersi kurczaka z serem

Składniki:
3 podwójne piersi z kurczaka
12 plastrów szynki konserwowej
12 plastrów sera żółtego
1-2 papryki czerwone
przyprawa do kurczaka
sól
pieprz                                                                         
2 jajka do obtaczania
bułka tarta do panierowania

Wykonanie:
Piersi z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy na kotlety. Następnie kotlety dokładnie rozbijamy, posypujemy przyprawą do kurczaka, solą oraz pieprzem. Na każdym płacie mięsa układamy plasterek szynki, sera (plastry sera możemy pokroić na mniejsze kawałki). Paprykę oczyszczamy, dokładnie myjemy, kroimy w niewielkie paseczki. Następnie kawałki papryki układamy na serze. Całość bardzo ścisło zwijamy, spinamy wykałaczkami. Jajka roztrzepujemy na talerzu, obtaczamy w nim roladki. Następnie obtoczone roladki panierujemy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy sporą ilość oleju, smażymy w nim roladki na złoty kolor z każdej strony.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz