środa, 27 lipca 2011

Deser z serków Danio

Składniki:
-1 galaretka wiśniowa
-1 galaretka szafirowa
-1 galaretka truskawkowa
-1 galaretka cytrynowa
-4 serki Danio
-4 łyżki cukru pudru
-2 łyżki żelatyny
Wykonanie:
Galaretki rozpuścić każdą z osobna w 400 ml wody, odstawić do lekkiego stężenia.
2 serki Danio wymieszać z połową cukru pudru, dodać rozpuszczoną w gorącej wodzie łyżkę żelatyny ( musi być przestudzona), dokładnie wymieszać.
Do tortownicy wyłożonej folią spożywczą wlewamy tężejącą galaretkę szafirową, wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Następnie wylewamy masę z Danio, odstawiamy do zastygnięcia. Następnie wylewamy galaretkę wiśniową, schładzamy. Kolejną warstwę robimy łącząc masę z pozostałych serków z galaretką cytrynową, wylewamy na galaretkę wiśniową, schładzamy w lodówce. Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę truskawkową. Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin, aby deser ładnie zastygł.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Prześlij komentarz