środa, 27 lipca 2011

Karpatka

Składniki:
-1,5 szklanki mąki
-1 szklanka wody
-200 g margaryny
-7 jajek
-1 kostka masła ekstra
-1 szklanka cukru pudru
-1 szklanka mleka
-1 budyń waniliowy
Wykonanie:
Przygotowujemy ciasto: wodę z margaryną zagotowujemy. Następnie dodajemy mąkę i dokładnie roztrzepujemy widelcem lub trzepaczką. gdy ciasto przestygnie, dodajemy jajka i ubijamy mikserem. Następnie ciasto rozkładamy na dwie blaszki i pieczemy na złoty kolor.
Gdy ciasto się piecze, przyrządzamy krem do karpatki.
Z mleka oraz budyniu gotujemy budyń wg przepisu na opakowaniu. Następnie masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy przestudzony budyń, nadal mieszamy na gładki krem.
Następnie ciasto przekładamy kremem.
Wierzch obficie posypujemy cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz