sobota, 10 września 2011

Bananowiec

Przepis pochodzi ze strony mojeciasto.pl. Ciasto nieznacznie zmodyfikowałam, a mianowicie nie dodałam sody z mlekiem.
Składniki:
-1/2 kostki margaryny Kasia
-2 szklanki mąki
-3/4 szklanki cukru
-2 jajka
-4 dojrzałe banany
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Banany obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i rozgniatamy dokładnie widelcem. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia. Miękką margarynę ucieramy z cukrem na puch, następnie dodajemy po jednym jajku. Ciągle ucierając dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz banany. Formę keksową smarujemy margaryną i wysypujemy bułką tartą. Wkładamy ciasto bananowe i pieczemy w 180*C 50-60 minut (w zależności od piekarnika).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz